Vés al contingut

GALETES DE CANYELLA I CLAU, AMB “EMBRUJO”

by a 28/10/2012

Saboroses dolces  i suaus, amb una mesclen la coïssor del clau amb el perfum de la canyella. El resultat és addictiu i acompanya a la perfecció un bon wisqui de malta, com el de la fotografia.  Aquest va ser un regal especial que va venir amb els nostres amics del Padul.

INGREDIENTS:

-280 grams de farina de rebosteria.

-150 grams de mantega.

-100 grams de sucre. –

-1 ou.

-1 cullerada sopera de rom –

-2 claus.

-1 cullerada de cafè de canyella,

-4 grams bicarbonat.

-sucre canya per empolvorar.

ELABORACIÓ

-Deixa la mantega fora de la nevera una estona abans d’elaborar la massa de les galetes.

-Triturar en un morter els claus d’olor, ben mòlts perquè es reparteixin bé.

-Posa en un bol la farina tamisada junt amb el bicarbonat, afegeix la mantega, la canyella, el clau i el sucre, i comença a pastar amb les mans per barrejar bé tots els ingredients, afegeix finalment l’ou i el rom i continua barrejant però sense pastar massa.

-Fes una bolla amb la massa, embolica en film transparent i deixa-la reposar a la nevera durant una hora aproximadament perquè agafi consistència i els sabors es s’amalgamin. Passat aquest temps, s’enfarina la superfície de treball i estén la massa de galetes amb un gruix de mig centímetre.

-Talla amb ajuda d’un talla-pastes amb la forma que prefereixis, rodones, en flor, en estrella … veu dipositant les galetes formades a la safata del forn coberta amb una làmina de tefló o paper vegetal.

-S’empolvora sobre les galetes una mica de sucre de canya i s’enfornen a 180ºC durant 10-15 minuts, depèn de la mida que els hagis donat. Retira quan comencin a estar daurades, estaran encara toves però quan es refredin s’enduriran resultant suaument cruixents.

-Deixa refredar les galetes de canyella i clau (alhora que perfumen la teva cuina) abans de degustar-o guardar-les en el teu pot de galetes. Cada dia que passa són més bones

-Bon Profit

Feu un comentari

Deixa un comentari