CANELONS D’ESPINACS I CEBA CARAMELITZADA
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
-1 Kg d’espinacs.
-4 cebes grosses.
-6 cullerades de mel.
-4 cullerades de vinagre de poma.
-4 fulls de pasta filo.
-Oli de girasol.
-Sal.
-2 cullerades de pinyons.
PREPARACIÓ
-Es saltegen els espinacs, es salen i es reserven.
-Es tallen les cebes en juliana, es salen i es confiten en una paella. Quan estiguin ja transparents, se`ls hi afegeix la mel i es deixa que es mescli tot bé, s’aclareix amb el vinagre, es deixa reduir i s’hi mesclen els espinacs i els pinyons.
-Es posa la farsa en un colador i s’escorreix bé. Si cal, apretar entre dos plats per treure tot el líquid. (Aquest líquid sobrant, el podrem aprofitar per la salsa agredolça verda, substituint a l’aigua)
-Un cop la farsa estigui escorreguda , podrem començar a farcir els canelons o caneló. Segons convengui farem en farem un de gros per servir trossejat o canelons petits, la pasta filo dóna molt de joc. Aquesta vegada ens hem decidit per un de gran.
-Col.loquem els 4 fulls de pasta filo un damunt de l’altre i els pintem generosament amb l’oli de girasol, que ens ajudara envoltar la pasta sense que es trenqui i a segellar el caneló. Farcim amb la mescla anterior, envoltem i segellem els extrems.
-Enfornem el caneló durant 15 minuts a 200ºC.
-Per emplatar-lo al tallem a trossos i l’acompamyem amb la SALSA AGREDOLÇA VERDA
hola ! BOENO QUINA GANA !! M’encanta la recepta la teng que fer mmmm la seba caramelitzada es un manjar , ñam ñam
salut