Vés al contingut

Arròs de conill

by a 24/10/2018

Aquest arròs el vaig provar per primera vegada a Lisboa a una cerveceria que no tenia pinta de restaurant i em va sorprendre per el seu gust i la seva mel.lositat. Jo havia fet moltes vegades arròs “amb” conill i altres coses, però aquest era “de” el que no es evidenment el mateix.

Ingredients per a quatre persones.

Un conill mitjà

Dues cebes

Tres dents d’all.

Un pebre verd.

Uns quants tomàtics secs.

Mig litre de vi negre

Un Quart de fondo de carn.

Una fulla de llorer

Sal pebre i aigua.

Elaboració

El vespre abans, es talla el conill a troços, es salpebre i es posa en un tià amb els alls aixafats, la fulla de llores i el mig litre de vi.

Al dematí, es talla la ceba, el pebre verd a troços petits.

El posa el conill a sofregir amb un raig d’oli, quan està daurat se li afegeix la ceba i el pebre verd, es deixa coure tot.

El vi que ha quedat de la macerada el mesclem amb el fondo de carn i el deixem bullir una estona.

Quan la ceba i el pebre que cou amb el conill estàn vençuts, se li afegeix la mescla de vi i fondo i es deixa coure tot junt uns quaranta minuts, si cal anar afegint un poc d’aigua.

Ja pots tirar l’arros, mira si falta aigua, i jo el que faig es retirar uns dos cullerots de suc per si en falta al final de la cocció.

Rectifica de sal i tira l’arròs, te que quedar un poc caldós sense passar-se de cocció,  aqui ja entre l’habilitat del cuiner.

Salut, i bon profit.

 

Anuncis

From → Estris de Cuina

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: