Vés al contingut

PORROS AL FORN AMB AGREDOLÇA VERDA

by a 05/10/2011

Esteim cansats de les agredolces pasades de tomatic o pitjor de “ketchup”, aquesta proposta incorpora espinacs com a vehicle de suport de la mel i el vinagre. En quant als porros, resulten senzills i sorprenents. És a més un plat que no vol sal, una excepció a la cuina.

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

-6 porros grossos o 12 de prims.
-oli.
-150 cc de vinagre de poma.
-6 cullerades soperes de mel.
-1 punyat d’espinacs.

PREPARACIÓ

Porros

-Es pela la primera pell del porro, es talla el cap i la part verda de la cua. Després, si son grossos es tallen en dues parts al llarc, i si son petits, tal qual.
-Es posen al forn una mitja hora a 200ºC. O fins que estiguin tous.

Agredolça

-En una paella es saltegen els espinacs amb molt poc oli fins que s’estovin, i es guarden a part.
-A la mateixa paella s’hi posa la mel, i quan comença a bullir, s’hi afegeix el vinagre i es deixa reduir uns cinc minuts.
-Mentrestant, triturem amb el braç elèctric els espinacs amb un poc d’aigua, i després es afegim a la paella.
-La salsa estarà llesta quan sigui melosa i el vinagre no piqui al nas.

Els porros es poden servir com a guarnició, o com a entrant. Si és un entrant, podrem acompanyar-los amb uns canelons d’espinacs i ceba caramelitzada*.
*pròxima recepta.

From → Entrants, Guarniments

Deixa un comentari