Skip to content

SALMOREJO ANDALÚS

by a 09/01/2012

El Salmorejo és un plat de pobre  i de morter, és a dir d’ ingredients senzills molt ben treballats.  Avui en dia amb eines com el braç mecànic o la termomix, tot és molt més fàcil.

Durant molt anys es va fer sense tomàtic, encara que avui en dia es considera que es un ingredient imprescindible.

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

Salmorejo

-5 tomaquets madurs.
-1 pebre verd.
-1 gra d’all.
-molla de pa
-suc de mitja llimona.
-oli d’oliva suau.

Acompanyament

-pernil salat en tacs petits o en encenalls.
-ous durs tallats petits.
-trossos de pastanaga tallats en varetes
(El que volguem, nosaltres la ultima vegada li veim posar bacallà esqueixat i va ser molt bo.)

PREPARACIÓ AMB EL  BRAÇ ELÈCTRIC

-S’introdueixen  al got de la batedora els tomàtics, el pebre verd, i el gra d’all i es tritura a fons, uns tres minuts.

-Es treu la mescla i es passa pel xino, per treure tot el suc.   Es torna a posar a la batedora.

-S’afegeix el suc de llimona i la molla de pa poc a poc fins que vagi espessant.

-Llavores, s’hi va posant poc a poc rajolins d’oli  fins que emulsiona i després es rectifica de sal.

La preparació es llesta. Bon profit.

From → Entrants

5 comentaris
  1. Tendré que probar tu receta. Yo no la hago exactamente igual, aunque lógicamente sí se parece..

    2 tomates maduros.
    1 rebanada de pan duro.
    1 yema de huevo.
    Aceite de oliva.
    2 cucharadas de vinagre.
    2 dientes de ajo.
    12 tartaletas.

    Añades todos los ingredientes a la batidora, bates, pasas por el chino y rellenas las tartaletas.

    Cortas unas tiras de jamón para colocar encima de cada tartaleta y listo!!

    En cualquier caso, la próxima vez que lo haga probaré tu receta, que tiene muy buena pinta. Además el tema del bacalao me parece una GRAN idea.

  2. M’encanta el salmorejo, encara que mai hi he posat pebrot! Amb aquest acompanyament ha d’estar de luxe
    Petons
    Sandra

  3. xarbet permalink

    El tema del huevo ya lo habia pensado, tiene que ayudar pero eso de las tartaletas que supongo que son compradas hechas, la verdad es que no me convence mucho. Yo soy mas del plato y cuchara.

  4. Yo también soy del plato y la cuchara pero he de volver, para contaros la mezcla que hace una sevillana entre gazpacho y salmorejo. Un beso.

  5. esta cuina no magrada molt pero hi ha algunas que molan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: