Skip to content

ALBERGÍNIES AMB PORROS

by a 19/04/2012

Entrant lleuger, però amb caràcter, per a un àpat elaborat. Es pot preparar amb antelació i gratinar a darrera hora.

INGREDIENTS:

– Albergínies

-Porros

-Xalotes

-Llet evaporada

-Vi blanc.

-Sal i pebre blanc.

-Formatge per gratinar.

No poso quantitats, per que depèn molt del tamany de les albergínies i del porros. Ja ho veureu en el curs de la recepta.

PREPARACIÓ:

 -Es tallen les albergínies en trossos de uns cinc centímetres, se’ls hi fa un forat al mig de la mida del porro que hi posarem a dins, si són molt grosses dos forats i dos trossos de porro. Es salen i es deixen reposar perquè treguin el verí.

-El porros també es tallen en trossos de cinc centímetres, tants trossos com tacs d’albergínia.  Els trossos que sobrin es tallen en bastonets prims per a la salsa.

– Es posa un tros de porro dins cada porció d’albergínia, i es col·loquen dins una safata del  forn amb un rajolí d’oli per damunt. S’enfornen a 180º durant una mitja hora, fins que estiguin tous.  Mentrestant preparem la salsa.

-Es pelen i tallen les xalotes en juliana i es sofregeixen lleugerament en una paella juntament amb els bastonets de porro. Sal i pebre i  a mitja cocció es reguen amb un got de vi blanc.

-Un cop evaporat el vi, incorporarem un got de crema de llet i deixarem coure fins que lligui tot el conjunt.  Ha de quedar una salsa lleugera, no gaire espessa.

 -Per acabar el plat, posarem a una safata els tacs albergínia-porro coberts amb la salsa, hi posarem al damunt formatge ratllat (millor si és una mescla de diferents formatges)  i ho gratinarem uns minuts.

-El plat ja és llest per anar a taula.  Bon profit

From → Entrants

2 comentaris
  1. Pili Garriga permalink

    Te bona pinta, l’he de provar. Gracies.

  2. Que delicia!!!. me encantan las alcachofas y así cocinadas se ven divinas. Besos!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: