Skip to content

CONILL AMB TÀPERES

by a 02/10/2010

Feia massa temps que volia fer aquest plat.  Les tàperes, que tenen un gust lleugerament avinagrat, no son molt apreciades per els fills, i aixo m’aturava, però es un plat molt típic de Menorca a on aquests fruits son de una qualitat excepcional.   Avui migdia les hem fet i el resultat molt satisfactori.

INGREDIENTS:

-1 conill.

-2 cebes

-2 pastanagues

-1 pebrot vert

-4 cullerades de tàperes

-4 grans d’all

-1 got de vi blanc sec.

-1 got de brou de carn.

-1 cullerada de farina de blat.

PREPARACIÓ:

Es talla el conill. Trossos no molt grossos. Es salpebre i es fregeix tot amb un bon raig d’oli i quatre alls sense pelar.  El fetge i els ronyons també es sofregeixen, però estaran cuits abans, es treuen quan arrossegin i es tallen en daus.  Quant el conill es ja ros, s’afegeix el got de vi i es deixa reduir.

Les cebes,  i pebre es tallen en quadrats de uns dos centímetres, les pastanagues en rodanxes. Es tiren al mateix oli.  Quant la ceba comenci a estar toba, s’afegeix el tomàtic, pelat, sense pipides i tallat petit, i a continuació dues cullerades de tàperes. Tot plegat te que coure uns deu minuts, passats els quals,  s’incorpora el conill, i el got de brou.  El plat es llest, amb la farina s’espesseix el caldo i es rectifica de sal.  Abans de servir, es tiren per sobre las dues cullerades de tàperes que ens queden.

B O N   P R O F I T.

One Comment
  1. Tini permalink

    Ja sent sa “oloreta” i tot…Tindrém que provar-ho…!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: