Skip to content

ALVOCATS A LA REINA

by a 09/09/2010

Aquest es un plat senzill, com quasi tots en el que l’avocat es l’ingredient principal.  Malgrat aixo es sorprenent, sobre tot amb la aportació del curry.

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

-2 alvocats en el seu punt de maduresa

-2 cebes de Figueres petites o una de grossa.

-2 tomàtics vermells, pelats i sense pepides.

-1 tros de pernil dolç per tallar en daus petits

– 10- 12 xampinyons.

-oli, sal, pebre bò, curry en pols i unes gotes de tabasco.

La majoria d’ingredients s’oxida amb molta facilitat per tant es un plat per fer i menjar enseguida.  Altres solucions com posar llimona o vinagre escaliven el plat i l’espanyen.   En tot cas, si es vol fer per endavant, guardar els ingredients ben embolicats en film.

ELABORACIÓ

-El clàssic, els avocats tallats per la mitat, les closques ens serviran per omplir amb la farsa.

-Es talla tot molt petit, la ceba es frega en força sal i després es passa per aigua.

-Es condimenten  amb sal, pebre i curry .  Aquest darrer ingredient es te que notar però no hi ha que deixar que domini, s’espera d’ell que aromatitzi el plat.

-S’acaba de lligar amb un raig d’oli i el tabasco, també  segons les preferències del cuiner.

-S’omplen les closques dels avocats i es serveixen tal qual sobre un llit de lletuga per que s’aguantin.  Un tros de pebre per damunt li dona el toc de color.

-Faix notar que els xampinyons es posen crus,  lògicament nets i sense terra.

Bon profit.

From → Entrants

3 comentaris
  1. cebes de figuera?

    Per cert, he fet aquests dies una caponatina (plat sicilià semblant al tumbet, però agredolç i per a menjar fred). Un dia d’aquests fotografiaré l’elaboració i l’explicaré.

    • xarbet permalink

      Cebes de Figueres, ja he canviat i he posat la majúscula, son cebes morades, molt dolces i suaus. I esper la recepta de la caponatina, serà un excel·lent plat per fer honor al meu llinatge.

  2. Ya iba siendo hora de actualizaras este bló😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: